Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ηλεκτρονικά θα υποβληθεί φέτος η αίτηση των υποψηφίων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)



Ηλεκτρονικά θα υποβληθούν φέτος οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ). Αυτό προβλέπεται στον Κανονισμό Εισαγωγής Σπουδαστών, και Σπουδαστριριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1420/τ.Β./2014.
Ειδικότερα οι υποψήφιοι της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας (υποψήφιοι μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) εκτός του μηχανογραφικού δελτίου θα υποβάλλουν επιπροσθέτως αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) www.yen.gr. Ηλεκτρονική αίτηση καλούνται να υποβάλλουν και οι υποψήφιοι της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας (υποψήφιοι με απολυτήριους τίτλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΕΠΑΛ, ΤΕΕ).
Επιπλέον μέσα σε προθεσμία η οποία θα καθορίζεται από την σχετική προκήρυξη που θα εκδοθεί θα υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με τον κανονισμό εισαγωγής ο αριθμός σπουδαστών που θα εισαχθεί στις ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 θα είναι 1030 (600 Πλοίαρχοι και 430 Μηχανικοί). Η σχετική προκήρυξη με τις οριζόμενες ημερομηνίες υποβολής αναμένεται να εκδοθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις εισαγωγής μπορείτε να δείτε στον Κανονισμό Εισαγωγής 2014-15
Πηγή ΚΕΣΥΠ Φλώρινας | Παπαχαρίσης Σπύρος